Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

ΕΛΛΑΣ: Οίκος αποδοχής

Άντε, σας έπεισαν όλους… Κυβέρνηση συνεργασίας κοινής αποδοχής με τεχνοκράτες!
Τι βολικό…
Κοινής αποδοχής;
Η πρόταση του Shout To The Top για κυβέρνηση.
Εγώ δεν την αποδέχομαι. Η αριστερά δεν την αποδέχεται. Η δημοκρατία δεν την αποδέχεται. Μην ξεχνάμε τον απαράβατο κανόνα: από τον λαό για τον λαό. Ναι, πράγματι, το λένε κι οι Αμερικανοί αυτό! Το λέμε κι εμείς, όμως…
Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 1.3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Από πότε, λοιπόν, η διορισμένη κυβέρνηση δεν είναι καταπάτηση του Συντάγματος;
Και πώς φτάσαμε να θεωρούμε εαυτούς ανίκανους να επιλέξουν;
Ωραίος λαός γίναμε… Ο πρώτος που παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αυτοδιατεθεί και να κυβερνήσει τον τόπο του και αφήνει άλλους να του διορίσουν κυβερνήτες. Και σήμερα, μπορεί να είναι Έλληνες (αν και αυτό μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί για τους συγκεκριμένους «τεχνοκράτες»). Αύριο; Όταν ανοίξεις την Κερκόπορτα άντε μετά να την κλείσεις;
Και δεν είναι προσβολή μετά από την ωμή πράξη κηδεμόνευσης των Ευρωπαίων να βάζουμε εμείς οι ίδιοι να μας κυβερνήσουν υπάλληλοι;
Σύνταγμα της Ελλάδας, 'Αρθρο 52: (Ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης)
H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Nόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.
Αν θεωρείτε ότι "ο διορισμός τεχνοκρατών είναι ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας" τότε ας καταργήσουμε και τις εκλογές. Όποτε ο τόπος αντιμετωπίζει πρόβλημα ας διορίζουν οι προηγούμενοι τους επόμενους τεχνοκράτες, ας κάνουμε τη χώρα Α.Ε. κι ο μεγαλομέτοχος να κάνει ό,τι νομίζει.
Σύνταγμα της Ελλάδας, 'Αρθρο 81: (Υπουργικό Συμβούλιο)
3. Oποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Kυβέρνησης, των Yφυπουργών και του Προέδρου της Bουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
4. Nόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Yπουργού και του Yφυπουργού και προς άλλα έργα.
Οι τεχνοκράτες, αν δεν απατώμαι, ασκούν κάποιο επάγγελμα, το οποίο τους αποφέρει και αρκετά υψηλά κέρδη. Ποιος τεχνοκράτης θα αποδεχθεί να εγκαταλείψει το επάγγελμά του για να μπει στην Κυβέρνηση. Κι αν το κάνει τότε για ποιο λόγο το κάνει; Μήπως, τα κέρδη είναι μεγαλύτερα; Μήπως η εταιρία ΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι μεγαλύτερου μεγέθους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: